![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS94wWNgMWBguXuGquJMHe9WwOzv_pOiWBM8LvhTUoW53Fj8JxE_l8tFfNv9D7pP3dH8yRmWQBV8Gokd0mL1rklc_YI9hEx37gaXpKNqxUkXqKHIZFA-Vjrr8rEJ1C3WE5kW9mhi1OWUs/s640/2.jpg)
Jag älskar blåbär! :-)
Till smulpaj kan jag dock tänka mig ett eller annat alternativ men denna gång fick det bli blåbär! Jag använde frysta bär från Ica, extra stora-extra goda!
Till en stor vanlig pajform behöver du:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8v21N5rUEOuhIilwzki9PM5mcchtjfHaxaE6Vhepd99Ttc2Lnzp_ox2ljbKeaK8p86hzNNHZWNCPdNd-gKj0GsFFcSoBH54Yw9HQxbCYT_Vxg846O744KAa20PcOnqkgRbIqEqXzyxUM/s400/3.jpg)
Fyllning:
2 pkt blåbär extra stora
1 dl råsocker
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Smuldeg:
200g smör
4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Ev 1-2 msk muscovadosocker eller kokossocker
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll i pajformen.
Nyp samman alla ingredienser till smuldegen och "klicka" ut över bären.
Toppa ev med muscovadosocker eller kokossocker för lite krispigare yta och en lätt karamellig smak.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 20-30 minuter.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar