PÄRONGLASS är min favorit, vilken är din?! I denna har jag även lagt i krossad choklad!
Receptet fungerar som ett grundrecept, låt det vara som en vaniljglass eller smaksätt med din favoritsmak! Det är ett recept på sk parfait som är en glassig dessert men mycket grädde i.
-Well, gräddglass i egen hög person!
Till ca 1,5 liter
2 vaniljstänger
3 dl mjölk
6 äggulor
2,5 dl socker
4 dl grädde
Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och lägg i mjölken, ha med stängerna också. Koka upp, ta grytan från plattan och låt vaniljmjölken svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Tar ur vaniljstängerna och häll den avsvalnade vaniljmjölken över äggvispet under omrörning, häll sedan tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt tills den tjocknar. Det ska INTE koka.
Vispa grädden och vänd samman allt.
Frys!
Man behöver inte röra alls under infrysningen. Om man fryser hela smeten i en stor bunke tar det ca 4-5 timmar. Låter man den stå i frysen längre så ta fram den 10 minuter före servering.
Njutbart!
För päronglass:
Ca 3 tsk päronessence i vaniljmjölken, samt lite färg för den som önskar.
100 g mörk choklad har jag till detta recept!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7mYRUoWqsO59rEiEtu338L9-mw_B8UQqkH8snZ845oaChAIfdbEu5Pdty18G2TZQIwjuo4YWHvMeVJHcqlTQvI0kSR2g9e4Ao1aYNyte04H7HhxU6rEfsdN0vRT7byaOBKI9RSJEXJcM/s400/4.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar