tisdag 26 juli 2011

Pavlova a la Lisa style















Vad jag har förstått så är Pavlova är egentligen bara maräng, grädde och bär.

Jag slängde på lite vaniljkräm och marinerade jordgubbarna i rabarber- och limesaft.
Gudagott!






Jag svängde ihop en maräng enligt följande recept:

Räcker till 6-8 personer

3 dl äggvita (ca 7 ägg)
7 dl socker
3 msk maizenamjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk vitvinsvinäger


Sätt ugnen på 135 grader.

Börja med att vispa äggvitan (helst rumstemprerad) på lägsta hastighet tills den börjat skumma lite och börjar bli lite vit, sen kan man öka på gradvis och hälla på socker lite i taget. (allt socker ska i)
Vispa på högsta hastighet i ca 20 minuter

Blanda maizena, bakpulver och vaniljsocker och vänd sedan försiktigt ner i marängsmeten. Blanda ut vinägern sist.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, du kan göra vilken form du vill. Många små klickar, en hel tårta eller större rundlar.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 135 grader. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda ytterligare ca 90 minuter. Marängen ska vara hård på ytan och seg i mitten.

Sen gjorde jag en vaniljkräm som blev sådär, jag väntar med att lägga ut receptet på vaniljkrämen tills jag är helt nöjd med resultatet.

När det är dags för servering så "montera" ihop tårtan eller bakelsen. Maräng i botten, vaniljkräm på, lite bär eller frukt och sen en klick grädde! Kanske lite maräng till på toppen!







1 kommentar:

Angelica. sa...

Ahhh ser himmelskt gott ut!