Bilderna gör inte riktig rätten till sin rätt, men jag hann inte med att ta några bättre för vi åt upp det alldeles för fort!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcNX1WMTmcMw2clQcgV6dt5a-kxbMkAt7iB7Yzw71Dod1xsb54IegouNIFSZ4JThA_TQT_eH-EZpAEvk6wG7czNQRVwRaJEQTOmWUtz9eEP_I94PVWki7bpg9tA2f-pEqY3R3Vr6fQ1mI/s400/3.jpg)
Detta behöver du till ca 6 portioner:
1 kg fläskfile
125 g pepparsalami
1 burk soltorkade tomater
1-2 krukor färsk basilika
3 dl vispgrädde
1 presad vitlöksklyfta
2 chilifrukter eller 1-2 tsk chiliflakes
Salt
Putsa fläskfilén, skär i skivor och bryn dom lätt i en stekpanna.
Varva sedan fläskfilé, soltorkad tomat, salami och basilika om vartannat i en ugnsfast form, blir basilika och tomater över så hacka ner det i mindre bitar och strö över hela formen.
Blanda grädden med finhackad chili och pressad vitlök samt en aning salt- bara lite, lite salt då ingredienserna redan är ganska salta. Häll över gräddblandningen och ställ in formen i ugen, ca 30 minuter 175 grader. (Kanske lite längre tid beroende på hur tjocka skivorna är samt hur länge man brynte dom.)
Servera med ungsbakad sparrispotatis! GOTT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar