måndag 2 januari 2012

Smakrik fläskfilé med salami

Detta är en väldans god rätt med smaker som exploderar i munnen, ett tips från min gode köksvän Frida.
Bilderna gör inte riktig rätten till sin rätt, men jag hann inte med att ta några bättre för vi åt upp det alldeles för fort!





Detta behöver du till ca 6 portioner:

1 kg fläskfile
125 g pepparsalami
1 burk soltorkade tomater
1-2 krukor färsk basilika
3 dl vispgrädde
1 presad vitlöksklyfta
2 chilifrukter eller 1-2 tsk chiliflakes
Salt




Putsa fläskfilén, skär i skivor och bryn dom lätt i en stekpanna.
Varva sedan fläskfilé, soltorkad tomat, salami och basilika om vartannat i en ugnsfast form, blir basilika och tomater över så hacka ner det i mindre bitar och strö över hela formen.
Blanda grädden med finhackad chili och pressad vitlök samt en aning salt- bara lite, lite salt då ingredienserna redan är ganska salta. Häll över gräddblandningen och ställ in formen i ugen, ca 30 minuter 175 grader. (Kanske lite längre tid beroende på hur tjocka skivorna är samt hur länge man brynte dom.)






Servera med ungsbakad sparrispotatis! GOTT!










Inga kommentarer: