Päron
Salt karamell
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxuAWfiJ72uQ4xrOKEfdBWfX_13iKBuX0QCVP_7Zpter0H-mplo54P-dwaQR3Fu3R-aJuPuPaZH3EFV936eYKfowuNypZfEZbjD4jnnkBFHbHaG7ViSllgNVFwcOT4gHfBeC1vWfDX9YU/s288/2.jpg)
Till två satser macarons:
Jag gör samma maräng som till själva macaronsen.
60g äggvita (2 st)
35 g socker (ca ½ dl)
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag
ca 300 g rumstempererat smör
Mät upp alla ingredienser noggrant med en hushållsvåg.
Vispa äggvitan i en rostfri bunke till ett fast skum, häll i sockret efter hand.
Samtidigt kokar du upp sockerlagen, när den är 118 grader häller du ner det i marängsmeten, häll sakta i tunn stråle (inte för sakta, då hinner det stelna) och vispa samtidigt på lägre hastighet.
Vispa sedan marängen kall med högre hastighet (ca 10 minuter)
När marängen är helt kall så klicka ner smöret medan vispen går på medelfart, fortsätt vispa tills smörkrämen är fluffig.
Färga och smaksätt smörkrämen hur du vill!
Jag delar smeten på 3 eller 4 delar. Följande är beräknat på 3 delar:
Päron
1/3 sats smörkräm
3 tsk päronessens
1 tsk vaniljsocker
grön hushållsfärg
Blanda alla ingredienser
Karamell
1/3 sats smörkräm
2 tsk toffé essens
flingsalt (knappt 1 tsk)
Blanda alla ingredienser
Blåbär/hallon
1/3 sats smörkräm
2-3 msk hallon och blåbär
1 tsk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar