måndag 2 januari 2012

Fyllning

Jag har gjort macarons många gånger nu och kommit fram till mina 3 absoluta favoritfyllningar, endast med smörkräm- så klart:

Päron
Salt karamell
Blåbär/hallon






Till två satser macarons:

Jag gör samma maräng som till själva macaronsen.

60g äggvita (2 st)
35 g socker (ca ½ dl)

150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag

ca 300 g rumstempererat smör


Mät upp alla ingredienser noggrant med en hushållsvåg.
Vispa äggvitan i en rostfri bunke till ett fast skum, häll i sockret efter hand.
Samtidigt kokar du upp sockerlagen, när den är 118 grader häller du ner det i marängsmeten, häll sakta i tunn stråle (inte för sakta, då hinner det stelna) och vispa samtidigt på lägre hastighet. 
Vispa sedan marängen kall med högre hastighet (ca 10 minuter)
När marängen är helt kall så klicka ner smöret medan vispen går på medelfart, fortsätt vispa tills smörkrämen är fluffig.

Färga och smaksätt smörkrämen hur du vill!

Jag delar smeten på 3 eller 4 delar. Följande är beräknat på 3 delar:

Päron
1/3 sats smörkräm
3 tsk päronessens
1 tsk vaniljsocker
grön hushållsfärg

Blanda alla ingredienser

Karamell
1/3 sats smörkräm
2 tsk toffé essens
flingsalt (knappt 1 tsk)

Blanda alla ingredienser

Blåbär/hallon
1/3 sats smörkräm
2-3 msk hallon och blåbär
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser







Inga kommentarer: