måndag 2 januari 2012

Våfflor, fras- vs äggvåfflor

Vem älskar inte våfflor?! Här följer två recept, ett på frasvåfflor och ett på äggvåfflor!




Frasvåfflor:

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl röd mjölk
1 nypa salt


Smält smöret och låt det stå och svalna.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Häll i 2 dl mjölk och rör ut till en jämn smet.
Vispa sedan för hand ut resten av mjölken och smöret tills att ev mjölklumpar har löst sig.

Nu kan du grädda dina frasiga våfflor. Serveras rykande färska med vispad grädde och bär!

Äggvåfflor



2 dl grädde
1 dl gammeldags mjölk
2 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan i välsorterade mataffärer)
4 ägg
1-2 nypor salt
Vispa samman allt med elvisp. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.



















Inga kommentarer: