Frasvåfflor:
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl röd mjölk
1 nypa salt
Smält smöret och låt det stå och svalna.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Häll i 2 dl mjölk och rör ut till en jämn smet.
Vispa sedan för hand ut resten av mjölken och smöret tills att ev mjölklumpar har löst sig.
Nu kan du grädda dina frasiga våfflor. Serveras rykande färska med vispad grädde och bär!
Äggvåfflor
2 dl grädde
1 dl gammeldags mjölk
2 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan i välsorterade mataffärer)
4 ägg
1-2 nypor salt
1 dl gammeldags mjölk
2 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan i välsorterade mataffärer)
4 ägg
1-2 nypor salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar