tisdag 1 mars 2011

Fiskgryta med saffran



Fiskgryta med saffran är ju såååå gott! 






Till 4 portioner


400 g fisk (torsk)
150 g räkor skalade räkor
gul lök
3 vitlöksklyftor

2 morötter
5 potatisar
röd paprika
1 fänkål
3 msk olivolja
1 pkt saffran à 0,5 g
½ kruka timjan
400 g krossade tomater
3 dl vitt vin
2 st lagerblad
1 tsk chilikrydda
1 l buljong (fisk)
1 Citron
Persilja

Salt och peppar


Gör så här:


Skär ner fisk och alla grönsaker i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i olja några minuter.
Lägg i saffran, timjan, tomater, vin, lagerblad, torkad chili och buljong. Pressa i lite citronsaft, låt det koka upp och sedan puttra ca 25 minuter.
Smaka av med salt och peppar, eventuellt lite mer citronsaft.
Lägg i fisken och låt småputtra några minuter. Ta sedan av grytan från värmen och lägg i räkor och toppa med persilja.
Servera med ett gott bröd eller ris. 

Inga kommentarer: