Helst ska man koka sin egen saft att marinera i också men vill man ta den snabba vägen så införskaffar man saft av fin kvalitet.
Till 4 ganska stora portioner använder jag
800 g jordgubbar (frysta, alt. drygt 2 liter färska)
2-3 dl raberbersaft, outspädd
½ lime
Dela jordgubbarna i mindre biter och lägg i en djup skål. Täck med saften och pressa i lime. Låt stå svalt minst 1 timme.
Vit chokladpannacotta
4 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
3 gelatinblad
150 g vit choklad
Lägg gelatinbladen i blöt och hacka chokladen. Häll grädde, mjälk och vaniljpulver i gryta och låt koka upp. Lägg i den vita chokladen och rör om tills den smällt. Lägg till sist ner gelatinbladen, rör om, se till att bladen smälter och häll sedan upp i portionsformar/glas/skålar. Låt stå i kylen minst 3 timmar.
1 kommentar:
Hej!
Ditt receptet ser helt galet gott! :-P
Så gillar du jordgubbar skulle smaka vår Jordgubbar tillsammans med vinäger som skapar en speciell smaksensation till efterrätten eller söt tapa som du kan förbluffa till din familj och vänner med! [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]
Ha en solig dag!
Pablo - Soleado.se
Skicka en kommentar