måndag 21 mars 2011

Vit chokladpannacotta med marinerade jordgubbar

Marinerade jordgubbar och allt annat som har med jordgubbar att göra passar klart bäst under sommarmånaderna då jordgubbarna har säsong. Ingenting slår färska jordgubbar och det är inget undantag med denna dessert dock fungerar det helt ok med frysta om man inte kan vänta till sommaren....
Helst ska man koka sin egen saft att marinera i också men vill man ta den snabba vägen så införskaffar man saft av fin kvalitet.


Till 4 ganska stora portioner använder jag

800 g jordgubbar (frysta, alt. drygt 2 liter färska)
2-3 dl raberbersaft, outspädd
½ lime



Dela jordgubbarna i mindre biter och lägg i en djup skål. Täck med saften och pressa i lime. Låt stå svalt minst 1 timme.

Vit chokladpannacotta

4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
3 gelatinblad
150 g vit choklad

Lägg gelatinbladen i blöt och hacka chokladen. Häll grädde, mjälk och vaniljpulver i gryta och låt koka upp. Lägg i den vita chokladen och rör om tills den smällt. Lägg till sist ner gelatinbladen, rör om, se till att bladen smälter och häll sedan upp i portionsformar/glas/skålar. Låt stå i kylen minst 3 timmar.




1 kommentar:

Pablo - Soleado.se sa...

Hej!

Ditt receptet ser helt galet gott! :-P

Så gillar du jordgubbar skulle smaka vår Jordgubbar tillsammans med vinäger som skapar en speciell smaksensation till efterrätten eller söt tapa som du kan förbluffa till din familj och vänner med! [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]

Ha en solig dag!

Pablo - Soleado.se