Eftersom att receptet inte alls innehåller mjöl fungerar det för glutenallergiker.
Hittade receptet på www.kolhydrater.ifokus.se men nu hittar jag inte länken. Här är det i alla fall.
4 ägg
1 dl mjölk
2 dl grädde
2 matskedar fiber HUSK*
en nypa salt
Rör ihop samtliga ingredienser och låt smeten stå och svälla ca 5 minuter. Stek i rikligt med smör.
Vill man variera kan man också ha i lite mandelmjöl eller kokosnötmjöl.
Fungerar utmärkt till crepes eller ugnspannkaka.
*LCHF står för "Low Carb High Fat"
* Fiber HUSK är pulveriserat psylliumfröskal. Används till bl.a. till att baka glutenfritt bröd. Det finns i de flesta mataffärer och du hittar det i hyllan med glutenfria varor.
3 kommentarer:
Åhhhhhhh smarrigt! De måste jag prova!
Do it! Mkt gott och inget socker ;-)
AIK!
Skicka en kommentar