Här följer recept på en riktigt god chiligryta som är vääääldigt het om man följer receptet till punkt och pricka. Källan till ursprungsreceptet tycker att habanero är den viktigaste chillin men det också är den starkaste. Jag föredrar att göra grytan utan den. Man kan använda de chilisorter man kommer över eller gillar. (I hötorgshallen i Stockholm hittar du måånga olika sorter.)
För 8-10 portioner:
Putsa köttet och skär i 2 cm kuber. Ta bort svålen och tärna pancettan. Bryn köttet och pancettan i en stekpanna, låt det få lite färg. Hacka lök, vitlök, ta ur frön och skiljeväggar från chilin och hacka fint. (Spara fröna till senare) Fräs lök, vitlök & chili hastigt i en stor gryta. Lägg i kött, pancetta krossade tomater, oregano, lagerblad & öl. Pressa i lime. Låt småkoka i 3-4 timmar. Smaka av styrkan halvvägs, krydda med fröna vid behov.
Servera med tortillabröd, avokado, riven ost, gräddfil, lime, tomat, lök och bönor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar