tisdag 15 mars 2011

Morotssoppa med ingefära

Morotssoppa är inte något som jag egentligen uppskattar speciellt mycket men jag försökte ge mig på det i alla fall. Tycker man om morotsoppa i allmänhet är detta recept super. Sött, syrligt och lätt kryddigt av vitpeppar.

Till 4 portioner behöver du:

1,5 liter vatten
3 buljongtärningar
5 stora morötter
1 sötpotatis (kan uteslutas)
1 gul lök
Saft från 1 apelsin
2 msk riven ingefära
1 dl vitt vin
1 krm vitpeppar
salt och olja

Skala potatis, lök och morötter och hacka ner i mindre bitar. Hetta upp en stor gryta med lite olja och fräs av grönsakerna.
Häll i vatten och buljong och riv ner ingefäran. Låt koka tills morötterna är mjuka (ca 20 min)
Häll i apelsinsaft, vin och svartpeppar.
Ta grytan från plattan och mixa soppan slät och krämig.
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och eventuellt mer peppar.

Inga kommentarer: