Kommer receptet på dessa smarriga Oooey Gooey Brownies. Med marshmallows, kolasås (dulce de leche) samt tryffelsmet på toppen kan det inte gå fel.
Lite småkladdigt var det att få på alla lager men det var verkligen värt besväret. Citron cupcakesen kommer också från kalasgott.com.
Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*
1 burk Dulce de Leche*
Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
Gör så härSmält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.
Minicupcakes med citron och lime
Ca 25-30st små Cupcakes
Kaksmet
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
0,5 dl Mjölk
150g Smör
1 Citron, saft och finrivet skal
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
0,5 dl Mjölk
150g Smör
1 Citron, saft och finrivet skal
Frosting
400g Färskost, naturell
2-3 dl Florsocker
2 Lime, saft och finrivet skal
200g Vit choklad, smält
2-3 dl Florsocker
2 Lime, saft och finrivet skal
200g Vit choklad, smält
Strössel, till garnering
Gör så här
Kaksmet: Vispa ägg och socker poröst. Vänd i vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Tillsätt mjölk, smält smör och citronsaft samt finrivet skal. Rör försiktigt smeten slät och fin. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 8-10 min. Låt svalna.
Frosting: Vispa färskost fluffigt tillsammans med florsocker och limesaft samt finrivet skal. Rör i den smälta chokladen och vispa smeten slät. Spritsa frostingen över de svalna muffinsbottnarna och garnera med strössel.
www.kalsasgott.com är värt ett besök eller två!
1 kommentar:
Jag drömde om Ooey gooysarna i natt, jag älskar dem!! Det vattnas i munnen bara jag ser dem haha! Vad du kan och är duktig!!
Skicka en kommentar