söndag 10 april 2011

Köttgryta med rödvin

...långkok när det är som bäst!




4-5 portioner

1,5 kg högrev
3 morötter
2 gula lökar
9 dl vatten
5 dl rött vin
1 dl grädde
1/2 dl fond
2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
Salt och peppar
Ev 1 buljongtärning






Putsa köttet och skär i tärningar ca 3 cm. Bryn i stekpanna med mkt smör, salta och peppra. Lägg över köttet i en stor gryta.
Skär morötterna i slantar och hacka löken, bryn lite lätt i pannan och lägg ner i grytan med köttet.
Häll i resterande ingredienser utom grädden och koka upp. Låt grytan koka i 2-3 timmar. Smaka av då och då och krydda vid behov. När köttet är mört så smaka av en sista gång, späd eventuellt med mer vatten och häll på grädden.
Gott med basmatiris till.





- Posted using BlogPress from my iPhone