Bättre sent än aldrig. Tyvärr har jag ingen bild på pajen, den var försvinnande god helt enkelt.
Till en paj (ca 6 portioner)
Pajskal:
150g smör
3dl vetemjöl
1tsk salt
2 msk vatten
Fyllning:
150g kokt lax
1 burk kräftstjärtar (kan uteslutas)
1kg räkor med skal
1 kruka dill
3 dl grädde
3 ägg
salt och vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut degen i en pajform. (Om degen är för lös så kyl ca 20 minuter innan du trycker ut den i formen.) Nagga pajskalet och förgrädda i ca 15 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Skala räkorna och finhacka dillen. Lägg ut kokt lax i små bitar över hela pajen. Blanda lite lätt ihop grädde och ägg i en skål, lägg i räkor, kräftstjärtar och dill. Salta och peppra, häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar