Tidigare inlägg berättar att jag använder receptet från Hello Sugar. Detta recept är riktigt bra och hittills har det lyckats varje gång.
Hello Sugar och de flesta andra bakbloggare gör sitt eget mandelmjöl, men om man vill göra det lite lättare för sig och spara lite tid så kan man köpa mandelmjöl och mycket annat bra här!
Macarons – ca 30 st
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
Mät upp alla ingredienser noggrant med en hushållsvåg.
Sikta mandelmjölet och florsockret i en bunke och blanda ut med 60 g äggvita.
Vispa de andra 60 grammen äggvita i en rostfri bunke till ett fast skum, häll i sockret efter hand.
Samtidigt kokar du upp sockerlagen, när den är 118 grader häller du ner det i marängsmeten, häll sakta i tunn stråle (inte för sakta, då hinner det stelna) och vispa samtidigt på lägre hastighet.
Vispa sedan marängsmeten kall med högre hastighet (ca 10 minuter)
Vänd ner mandelmassablandningen i marängen och färg om man så vill.
Fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små rundlar (storlek som en femkrona) på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 160 grader.
Låt macaronsen vila på plåten ca 30 minuter innan gräddning, grädda sedan i 10-15 minuter- beroende på ugn. Fyll sedan skalen med det du tycker om.
Det går att dela smeten i två delar om man vill göra två olika smaker, jag brukar blanda i mandelsmeten i marängen och sen dela och färga.
Om man ska göra chokladmacarons så tar jag bort ca 3 msk florsocker och har i 3 msk kakao i en halv smet.
För att få vaniljsmak kan man ha i vaniljpulver och/eller vaniljsocker i skalen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar