Nu var det längesen jag delade med mig av mitt kök. Det har har helt enkelt varit för mycket av det tråkiga och för lite matlagning.
Men nuuu, en smarrig paprikasoppa och strax efter följer recept på godaste tomatsoppan!
Till ca 6 portioner
6-8 röda paprikor, beroende på hur stora/små de är, (ajvar är bra att ha hemma om paprikasmaken blir för klen)
2 dl vitt vin
1 buljongtärning
Salt och peppar
Serveringstillbehör:
chorizokorv
crème fraiche
timjan (gärna färsk)
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor kastrull, det ska inte ta färg.
Tillsätt vatten och vin och smula i buljongtärningen. Låt koka 10 minuter.
Skiva och stek korven 2-3 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Toppa med kor, creme fraiche och timjan.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor kastrull, det ska inte ta färg.
Tillsätt vatten och vin och smula i buljongtärningen. Låt koka 10 minuter.
Skiva och stek korven 2-3 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Toppa med kor, creme fraiche och timjan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKjTDdE9bDBtwRAMRLsHsAIqRAXOninofxj1piAunJ7K70otBsczGDAfocrNHQ2DwozQklhFQMrERuTFH7kkHEldnCaVYnqZCrtfAqCvxJIRVhxFAI-GNVPp39CvWdRRjT3jEpba9tFGM/s640/0.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar