Kärleksmums:
Till en rund form, 25cm i diameter
75 g smör
1½ dl socker
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50g mörk choklad 60%
0,75 dl mjölk
2 dl vetemjöl
Glasyr:
75g smör
2 msk kaffe
2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
ca 1 dl kokosflingor till topping
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och lägg i chokladen så att den också smälter.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ihop kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta kakaon om den är klumpig.
Rör ner blandningen i äggsmeten. Vispa ihop försiktigt.
Häll ner smöret, mjölken och mjölet och vispa snabbt om till en jämn smet.
Häll direkt över smeten i en smord och bröad form. (jag använder kokosflingor ist för ströbröd till kärleksmums)
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Smält smöret till glasyren och höll i kaffet.
Blanda ihop resten av ingredienserna med varandra, häll ner smöret lite i taget. Rör om till lagom konsistens.
Bred glasyren på kakan medan den är varm, strö över kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar