onsdag 2 februari 2011

Chokladmuffins

Det är svårt att få till muffins tycker jag. Oftast är de lite torra och inte så goda som de ser ut. För att få fram det perfekta muffinreceptet har jag mixtrat med olika och fått fram ett resultat som passar min smak. :-) Det blir krispiga på ytan och saftiga i mitten med en lagom chokladig smak, alltså inte för skarp.
Dagens provsmakare verkade också nöjda!


För ca 6 stora eller 12 små har jag:

3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1dl kesella
50g smör
3½ dl vetemjöl
3 msk kakao
100g choklad 60% 
3 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Smält smöret och lägg i chokladen, rör om tills chokladen smält. Ta kastrullen från plattan och häll i kesellan. Blanda med äggsmeten.
Vänd sedan ner mjölblandningen.
Häll smeten i muffinsformar, fyll 2/3.
Grädda små muffins ca 17 minuter och stora någon minut längre.

Jäklar vad goda! ;-)

Inga kommentarer: