måndag 21 februari 2011

Svamprisotto

Risotto är en egen rätt i sig men jag gillar att ha det som tillbehör till kött. Visst får man göra som man vill? ;-)

Här följer mitt recept på risotto med svamp:

4 portioner

4 dl avorio ris
300 g blandsvamp
25 g smör
4 dl vatten
3 dl vitt vin
½ dl äppelcidervinäger
100 g rotselleri
1 gul lök
2 dl riven parmesanost

Salt och peppar, extra klick smör till fräsning och stekning.

Gör så här:

Rensa svampen och hacka ner i små bitar, förväll vid behov och smörstek sedan med salt och peppar.
Hacka löken fint och tärna rotsellerin i små tärningar. Bryn selleri och lök lite snabbt i en stor gryta. Häll ner riset och låt fräsa med lite lätt. Lägg ner lite av svampen i grytan. Häll över vatten, vin och vinäger och låt koka ca 20 minuter. Om vätskan försvinner för snabbt så häll på lite mer vin. Smaka av efter halva tiden med salt och peppar. 
Lägg i smöret, osten och vänd ner tillsammans med resten av svampen. 



Inga kommentarer: