125 g smör
150 g mörk choklad 60-70%
2 ägg
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Smält smöret och bryt chokladen och lägg i det smälta smöret så att den smälter samman.
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke, sikta kakaon om den är klumpig. Rör ner allt i smeten.
Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke, sikta kakaon om den är klumpig. Rör ner allt i smeten.
Tillsätt vetemjölet och blanda runt.
Ta i smörblandningen sist ( den ska ha svalnat av lite) Rör samman allt till en jämn, lite trögflytande smet.
Häll i en smörad och bröad form, 25 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
1 kommentar:
Hej! Jag vill läsa om din fantastiska efterrätt och macarones baket :) kram
Skicka en kommentar