onsdag 9 februari 2011

Oxfilépasta

Med oxfilé kan det inte gå fel! Eller? :-)
Om man vill använda annat kött än oxfilé för en lite vardagligare rätt så brukar jag använda minutbiff.

Till 4 portioner behöver du

500 g oxfilé
2 schalottenlökar
ca 100g rotselleri
10 champinjoner
2,5 dl gräddprodukt
1 dl vitt vin
0,5 dl vatten
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika

olivolja, salt och peppar


Gör så här:

* Strimla filén fint men inte för tunt. Finhacka lök och tärna rotselleri i små tärningar. Hacka svampen.

* Bryn lök och rotselleri i olivolja. Tillsätt svampen och bryn tillsammans till svampen fått färg och sellerin mjuknat något.

* Lägg ner köttet, blanda runt och låt steka någon minut, köttet ska få lite färg. Salta och peppra.

* Tillsätt vatten, vin, soja, vitlök och låt puttra utan lock i ca fem minuter.

* Tillsätt grädde och hackad basilika, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.

SMAKAS!

Inga kommentarer: