måndag 7 februari 2011

Röd curry i kokosmjölk

Här kommer en av mina favoriter, en kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry. Man kan lägga i hur mycket (eller lite) grönsaker man vill. Denna gång använde jag Icas konserverade wokgrönsaker med bambuskott, vattenkastanjer och groddar.






 Till 4 portioner

600 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 burk wokgrönsaker
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 paprika
1 kruka thaibasilika
2-4 tsk röd currypaste


Olivolja, salt


Gör så här:

Putsa filéerna och skär i tunna mindre skivor. Strimla paprika och hacka löken grovt. 


Stek filéerna i olivolja och lite salt. Stek lätt tills de är lite vita, lägg ner lök och paprika och häll på kokosmjölken. 
Ta i currypaste efter smak, gillar man riktigt starkt tar man i 4 tsk och vill man ha lagom håller man sig till 2 tsk. 
Lägg i wokgrönsakerna och hela basilikablad ( ta i nästan hela krukan). Pressa i vitlöken.
Låt grytan puttra under lock i ca 20 minuter. 
Smaka av med salt och lägg i resten av basilikan före servering. 






Servera med ris!

Inga kommentarer: