Här kommer en av mina favoriter, en kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry. Man kan lägga i hur mycket (eller lite) grönsaker man vill. Denna gång använde jag Icas konserverade wokgrönsaker med bambuskott, vattenkastanjer och groddar.
Till 4 portioner
600 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 burk wokgrönsaker
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 paprika
1 kruka thaibasilika
2-4 tsk röd currypaste
Olivolja, salt
Gör så här:
Putsa filéerna och skär i tunna mindre skivor. Strimla paprika och hacka löken grovt.
Stek filéerna i olivolja och lite salt. Stek lätt tills de är lite vita, lägg ner lök och paprika och häll på kokosmjölken.
Ta i currypaste efter smak, gillar man riktigt starkt tar man i 4 tsk och vill man ha lagom håller man sig till 2 tsk.
Lägg i wokgrönsakerna och hela basilikablad ( ta i nästan hela krukan). Pressa i vitlöken.
Låt grytan puttra under lock i ca 20 minuter.
Smaka av med salt och lägg i resten av basilikan före servering.
Servera med ris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar