måndag 31 januari 2011

Kycklignfilé med grönsaks-matvete



4 portioner

4 kycklingfiléer
2 rödlökar
2 paprikor (grön,röd)
I citron
Halv kruka färsk timjan
3 dl matvete
Olivolja, salt, peppar

Sås
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl ajvar relish
Salt








* Sätt ugnen på 250 grader

* Putsa filéerna och lägg de i en ugnsform. Pressa en halv citron över och pensla med en msk olivolja. Klipp över färsk timjan, salta och peppra. Ställ in filéerna i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. (ca 20 minuter) Lägg på citronskivor efter halva tiden.

* Kocka matvete enligt anvisningarna på förpackningen, lägg gärna i en buljongtärning.

* Hacka löken grovt och dela paprika i större bitar, stek i olivolja, salta och peppra.

* Blanda det färdigkokta matvetet med den stekta lökblandningen.

* Blanda ihop matyoghurt och ajvar, salta eventuellt.

Smakas!

Inga kommentarer: