måndag 24 januari 2011

Matig minestronesoppa




1 pkt bacon
3 morrötter
3 palsternackor
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
15 dl vatten
2 buljongtärningar
3 dl pasta
1 pkt röda linser, ca 350g
1 kruka färsk basilika
2 tsk sambal olek
Olivolja, salt, peppar

Strimla baconet i små bitar.
Skala morrötter och palsternackor och skär små tärningar. Skär purjolöken i halvmånar. Hacka en vitlöksklyfta.
Fräs baconet lite lätt i en gryta och häll i grönsakerna, blir det mkt fett så häll av det mesta. Rör ner tomatpuré och sambal olek, pressa i den andra vitlöksklyftan.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka ca 5 minuter utan lock.
Tillsätt sedan pastan och koka soppan under lock till pastan är klar.
Skölj linserna och tillsätt tillsammans med finhackad basilika, låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med bröd och toppa med lite ost.
Smakas!