söndag 2 januari 2011

Moule marinières

Så gott! Gärna ett glas champagne till! 




Recept för två personer, alternativt 4 förrätter:

2 nät musslor
2 klyftor vitlök
3-4 schalottenlökar
4 dl vitt vin
1 dl grädde
100g smör

salt,peppar och olivolja

Gör så här:


Skrubba musslorna under rinnande kallt vatten. Ta bort krossade eller skadade musslor. 

Hacka och fräs löken i lite smör utan att den får färg, använd en stor kastrull. Lägg i musslorna, hackad vitlök och vitt vin. Sätt på locket och låt koka 3-5 minuter, alla musslor ska öppna sig, skaka om lite då och då. Släng bort dem som inte öppnar sig. 

Sila av fonden i en annan kastrull och låt musslorna ligga kvar under lock. Halvera mängden fond och tillsätt smör och grädde. Låt fonden koka upp. 

Häll sedan tillbaka fonden, över musslorna och koka upp snabbt. (ta bort grytan när det börjar bubbla) Färdigt att servera!

Inga kommentarer: